Rillettes, rillotes

Oblíbený tradiční francouzský pokrm. Je to vlastně škvarková pomazánka nebo, jak se česky říká, „sádlo se škvarky“. Malé kousky masa (nejčastěji vepřového, ale může to být i maso drůbeží nebo rybí, z tučných ryb, jako je úhoř nebo losos) se škvaří na sádle (nejčastěji je to sádlo vepřové, ale může být i kachní nebo husí, ba dokonce králičí) a trošce vína. V některých oblastech (jako v Blois) se hotový pokrm rozemele nebo rozmačká na pomazánku. Podává se studený.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.