Rillons

Francouzský pokrm podobný českým škvarkům. Kousky bůčku se obalí v soli a pepři a nechají se 24 hodin odpočinout. Potom se v litinové nádobě na trošce vína a nakrájeném plsním sádle maso škvaří, dokud se sádlo nerozpustí a škvarky nezhnědnou. Ve Francii se dělají rillons v domácnostech, ale častými výrobci jsou řezníci a uzenáři, kteří rillons prodávají často i teplé, právě uškvařené.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.