Risotto
Italská specialita, rizoto. Připravuje ze zvláštního druhu kulaté rýže (Arborio, Vialone nano, Carnaroli) a má vždy kašovitou formu. Její důležitou součástí je vždy strouhaný parmezán. Nejznámější je rizoto milánské (viz Risotto milanese), rizoto piemontské (Risotto piemontese, jehož součástí je slanina a červené víno) a rizoto s chřestem (Risotto di asparagi, neměl by chybět zelený chřest, dále pak bílé víno a cibule).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.