Risotto alla milanese, risotto milanese

Tradiční italská specialita, klasický typ italského rizota. Nesmí v něm chybět především šafrán, parmezán a morek z hovězí kosti. Doporučuje se opražit rýži (nejvhodnější je Arborio nebo Vialone nano) na másle s drobně krájenou cibulí. Potom se přidá kuřecí vývar a suché bílé víno. Rýži je nutné vařit, dokud nevsákne tekutinu, pak se přidá morek a předem namočený šafrán. Rizoto má mít žlutorůžovou barvu a kašovitou konzistenci. Pozor! Nikdy se do tohoto rizota nedává rajčatový protlak nebo rajčata!
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.