Roastbeef

Anglický výraz pro označení té části hovězího masa (hřbetu), která se česky nazývá „nízký roštěnec“. Toto maso bývá zpravidla na povrchu obaleno vrstvou tuku. Obvykle se peče vcelku a teprve potom se krájí na tenké plátky, které by měly být uprostřed narůžovělé. Na jídelních lístcích bývá tento pokrm označen právě názvem Roastbeef – „pečené maso“. Z této části masa se vyjímají také součásti zvané Contre-filet, Faux-filet, Strip loin nebo Entercote.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.