RÖsti
Švýcarská specialita, oblíbené bramborové placky. Syrové brambory (nejvhodnější odrůda je Urgenta) se nahrubo nastrouhají a lehce ovaří (ponoří se na půl minuty do vařící vody), potom se k nim přilije jen trochu mléka, přidá se máslo a sůl. Směs se nechá chvilku odležet a pak se z ní vytvarují tenké placky (je třeba placku silně zmáčknout, aby držela tvar a zůstala celistvá). Placky se smaží na pánvi na rozpáleném oleji nebo rozpuštěném vepřovém sádle. Toto jídlo mají rádi hlavně německy hovořící Švýcaři z okolí Curychu (viz Zürcher geschnetzeltes). V některých oblastech Švýcarska se do směsi přidává ještě cibule, slanina nebo sýr, někde dokonce i nudle.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.