Rossini

Mezinárodní název pro salátovou zálivku z olivového oleje, octa Aceto balsamico, anglické hořčice, citronové šťávy a trošky nastrouhaných bílých lanýžů. Nazváno podle autora receptů, slavného italského skladatele (1792–1868), který vášnivě rád (a dobře) vařil. Rossini se však ještě více proslavil svými recepty, v nichž kombinoval maso s husími játry a bílými lanýži. Všechny takové recepty můžete na jídelních lístcích najít pod Rossiniho jménem. Naprosto nejslavnější je však skladatelův recept na úpravu hovězích plátků, jímž se nesmazatelně zapsal do kulinářské historie (viz Tournedos Rossini).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.