Rumex acetosa
Latinský název pro listovou zeleninu, která se česky jmenuje šťovík. Další latinské názvy jsou Rumex patientia a Acetosella scutata. Německy Sauerampfer (Rumex), francouzsky Surette, italsky Acetosa. Tato zelenina se používá v kuchyních některých národů (zvláště severoevropských od Německa až po Rusko a Skandinávii) jako přísada do smetanových polévek a omáček a také do salátů i do dušených pokrmů.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.