Russe

Francouzský výraz pro způsob úpravy „po rusku“. Jde vesměs o pokrmy, při jejichž přípravě hraje důležitou roli majonéza, ryby, krabi, kaviár, želatina nebo nakládané okurky. Často jde také o pokrmy typu „pirožky“, tedy o maso zapečené v pečivu. Ruská zálivka je směs lehké majonézy, strouhané červené řepy, paprikových lusků, petrželky, pažitky a chilli omáčky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.