Šabu Šabu

Japonská specialita, obdoba Tempury, založená na principu švýcarského Fondue. Kousky masa, tofu, hub a zeleniny si hosté namáčejí přímo u stolu do vařícího kuřecího vývaru s mořskými řasami. Po tomto blanšírování se sousta máčejí ještě v sezamové omáčce. Pod stejným názvem se v evropských nebo amerických restauracích (specializovaných na japonskou kuchyni) objevuje také způsob, kdy sezamová omáčka je nahrazena kuřecím vývarem. Tomuto postupu se však v Japonsku říká spíše Sukijaki. Název Šabu-šabu se ovšem v Japonsku používá také pro horké rýžové víno.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.