Salat
Německý výraz pro salát, zde jako listová zelenina. Do této kategorie patří kromě hlávkového salátu také ledový salát, římský salát, polníček, čekanka, batávie, endívie, lollo, radicchio, pampeliška, řeřicha, roketa, špenát, potočnice, kolokázie, barborka nebo samphire (viz Lactuca sativa, Angustana, Barbarea, Batavia, Catalogna, Cichorium endivia, Cichorium intybus, Colocasia, Crisp, Eisberg, Feldsalat (Rapunzel), Frillice, China, Lattich, Lattugino, Lavata, Lepidium, Lollo, Mesclun, Nasturtium, Navarra, Radicchio, Romana, Rucola, Rumex, Samphire, Sinapis, Spinacea, Taraxacum, Trévise a Witloof.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.