Salicorna europaea

"Latinský název pro rostlinu, která se česky jmenuje slanomil. Francuzsky Salicorne, anglicky Queller, německy Meerfenchel, francouzsky někdy passe-pierre. Říká se jí ""mořská zelenina"" nebo ""mořský fenykl"", protože roste na mořských březích omývaných slanou vodou. Vypadá trošku jako divoký chřest, jsou to tenké zelené výhonky, které se rozvětvují. Uvařená má nakyslou chuť."
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.