Sambal

Indonéská pálivá pasta, používaná jako přísada do pokrmů. Základem je lisovaný česnek, paprika, zázvor, chilli papričky, kajenský pepř a worchesterská omáčka. Pravý sambal obsahuje ještě rozemleté sušené krevety a tamaryšek (pro přípravu jídla Assem), někdy cukr (pro přípravu jídla Manis), někdy i cibuli (pro přípravu jídla Nasi goreng). Sambal se také používá jako dip – sousta lze v něm namáčet.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.