Sarah bernhardt

Mezinárodní název pro slepičí polévku zahuštěnou tapiokou a hovězím morkem. Jako vložka se používají chřestové špičky, černé lanýže a kousky libového hovězího masa. Nazváno podle slavné francouzské herečky (1844–1923). Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také salát z artyčoků, chřestových špiček, natvrdo vařených vajec, hlávkového salátu, olivového oleje a vinného octa.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.