ŠaŠlik
Balkánský výraz pro úpravu pokrmů na jehle (špízu) nad otevřeným ohněm. Může jít také o napichování kousků masa (nejčastěji jehněčího, ale může jít i o skopové nebo hovězí) na špejli a potom opékání na oleji na pánvi nebo na rozžhaveném železném plátu. Na jehlu či špejli se dají napichovat také vnitřnosti, mezi kousky masa lze umístit kousky zeleniny (paprikové lusky, okurky, rajčata, cibule).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.