Savoyarde

Francouzský výraz pro označení způsobu „po savojsku“. Jde vesměs o pokrmy s přílohou z brambor v omáčce ze zakysané smetany (Cr?me fraîche), mléka a sýra Gruy?re. Někdy může omáčka obsahovat ještě pošírovaná vejce a chřestové špičky. Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevují také polévky nebo vůbec pokrmy, u nichž základem je sýr Gruy?re. Do „savojského stylu“ se počítá také omáčka Mornay, pokud je její součástí sýr Gruy?re.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.