Sbirraglia

Tímto slovem se prý benátští kluci navzájem varují před policií. A benátští kuchaři tak nazvali jeden místní recept na „pastu“: omáčka (Sugo) je připravena z bílého kuřecího masa bez kůže, které se nejprve opeče na olivovém oleji a potom rozemele nebo rozkrájí na kousíčky. Potom se přidá sůl, pepř a „směs kari“. Nakonec se přidá koňak a zapálí se. Nechá se hořet, dokud plamen sám neuhasne. Potom se přidá ještě Primavera (míchaná vařená zelenina) a máslo. Do této omáčky se vmíchají těstoviny tak, aby byly omáčkou pěkně obaleny. Každá porce se na talíři posype strouhaným parmezánem.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.