Scarus ghobban

Latinský název pro mořskou rybu, která se česky jmenuje ploskozubec, lidově papoušek. Anglicky Parrotfish, francouzsky Scare, německy Papageienfisch, italsky Papagallo, španělsky Vieja. Exotická ryba s nádherným pestrým zbarvením, žije v korálových útesech a její bílé šťavnaté maso má delikátní chuť. Na trhu je velmi žádaná a v kuchyni se dá upravovat všemi způsoby. Podobné druhy mají název Sparisoma.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.