Schmear
Americký název pro speciální židovskou pomazánku (nebo oblohu), která se podává k pečivu zvanému bagel (viz Bagel). Jde o slovo vycházející z jidiš, které původně znamenalo sýr. Dnes se nedělá jen ze sýra (nejčastěji měkkého bílého, např. Žervé), ale také z lososových plátků a kopru. Schmear může být podáván na zvláštním talířku nebo namazán na rozříznuté pečivo jako sendvič.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.