Schweizer kÄse

Německý výraz pro švýcarské sýry obecně. Někdy dochází k záměně se sýrem Schwyzer, ale to je pouze jeden konkrétní typ (viz Schwyzer). Hlavní typy švýcarských sýrů jsou Schwyzer (poloměkký pikantní), Greyerzer (obdoba Gruy?re), Emmentaler (pravý švýcarský ementál), Royalp nebo Appenzeller (polotvrdý holandského typu, švýcarský Tilsiter), Nidelchäs (měkký smetanový), Brienzer Mutschli (ovčí salašnický), Raclette (vhodný k opékání a škrabání), Schabziger (tvrdý pikantní kořeněný, obdoba parmezánu), Geissechäsli nebo Bündner Geisskäse (kozí), Sbrinz nebo Sapsago (ke strouhání, obdoba Grana padano), Bellalave nebo Bellalay (klášterní – „mnichova hlava“) a Küsnachter (poloměkký dezertní).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.