Scotch

Anglický výraz pro způsob úpravy „po skotsku“. Jde vesměs o pokrmy, u nichž se kombinuje maso a zelenina. Typickými příklady jsou Haggis, Hotchpotch, Ham and Haddock, Fish Tobermory, Cock-a-Leekie, Peacher’s Pot a Howtowdie. Polévky a pokrmy z jednoho hrnce zastupuje například Scotch broth (skotský vývar), obsahující skopové maso, kroupy, hrách, zelí, kedlubny, mrkev, pórek, bílou vodnici, kapustu, celer, cibuli apod. Scotch eggs (skotská vejce) jsou natvrdo vařená vejce, rozkrájená na kostičky a smíchaná s plátky salámu. Podávají se na listech hlávkového salátu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.