Seppia alla veneziana

Italská (benátská) specialita, sépie po benátsku. Očištěné sépie se nejprve osmaží na cibulce a česneku, potom se přidá petrželka a vše se zalije bílým vínem. Nechá se chvíli dusit, pak se přidá sépiový inkoust a dusí se asi půl hodiny. Dále se přidá rajčatový protlak a troška masového vývaru. Po další půlhodině dušení je pokrm hotov. Hotové sépie se osolí a pokapou citronovou šťávou. Podávají se s polentou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.