Shuarma

Židovská a arabská obdoba řeckého Gyrosu, v některých jazycích známá jako Švarma – maso stlačené do válce a opékané na rožni, posléze seříznuté a namáčené do omáček. Plátky masa, zpravidla jehněčího, jsou napíchnuty na vertikální jehle a opékají se. Odřezává se tenká propečená vrstva a podává buď v housce s rajčaty, cibulí a mátou, nebo s různými omáčkami, do nichž je možné si sousta namáčet. Také pod názvem Schwarma, Schawarma nebo Kvarma. Dále Nezaměňovat s bulharským pokrmem Kavarma.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.