Sildeboef

Dánská specialita – filé ze sledě upravované jako steak. Sild je dánsky sleď a pod tímto výrazem najdete v Dánsku mnoho zajímavých specialit, především z ostrova Bornsholm. Kogt Sild jsou vaření sledi, ponechaní v marinádě a podávaní za studena. Roeget Sild jsou čerství uzenáči. Saltstegt Sild je pečenáč, obvykle podávaný s červenou řepou a hořčicí. Windtoerret Sild jsou sledi sušení ve větru a potom opékaní na pánvi. Více o sledích
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.