Sirloin steak

Anglický výraz označující tu část hovězího masa (hřbetu), která se česky nazývá „zadní nízký roštěnec“. Plátky masa jsou ponechány s kostí, jsou silné asi 6 cm a váží asi 1 kg. Je to největší steak. Maso se obvykle nejprve marinuje, potom se peče běžným způsobem jako ostatní steaky. Sirloin neobsahuje ani část svíčkové, jako ostatní americké steaky. Dále viz Steak a T-bone steak.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.