Snipe

Anglický výraz pro sluku. Jiný výraz je Woodcock (Scotch woodcock). Francouzsky Bécasse (Bécassine), německy Schnepfe (Bekassine, Waldschnepfe), italsky Beccaccia, španělsky Becada. Tato pernatá zvěř je v kuchyních mnoha zemí (zvláště Francie, Itálie a Španělska) oblíbenou pochoutkou. Labužníci tvrdí, že nejchutnější sluky jsou ty nevykuchané, pečené i s vnitřnostmi.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.