Solei, soleieren

Německá (berlínská) specialita, plněná vejce. Do solného láku s koprem, bobkovým listem, pepřem, hořčicí, jalovcem a cibulí se naloží vejce vařená natvrdo. Nechají se tam asi 3–6 dnů. Potom se rozkrojí napůl, žloutek se vyjme a rozetře se solí, pepřem, hořčicí, octem a olejem. Touto směsí se pak opět naplní důlek po žloutku. Podává se jako rychlé občerstvení k pivu v berlínských hospůdkách.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.