SoufflÉ
Francouzský výraz pro lehký nákyp, který může být slaný nebo sladký. Jako příklad lze uvést suflé z mořských ryb: rybí maso uvařené se zeleninou a vykostěné se prolisuje, smíchá s rozmočenou chlebovou střídkou, vaječnými žloutky, solí a pepřem, vmíchá se sníh ušlehaný z vaječných bílků a ve formě vymaštěné máslem se peče asi hodinu v troubě nebo vaří ve vodní lázni – na stůl se pokrm podává politý rajčatovou omáčkou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.