SoufflÉ rotschild
Francouzský tradiční moučník, příklad lehkého sladkého nákypu. Nadrobno nasekané kandované ovoce je máčeno v pomerančovém likéru. Na másle zpěněná jíška se rozředí vroucím oslazeným mlékem a za stálého míchání nechá zhoustnout. Když omáčka vychladne, přidají se vaječné žloutky (opět za stálého míchání) a nakonec kandované ovoce i šťáva, v níž bylo macerováno. Z vaječných bílků se ušlehá tuhý sníh a spolu s práškovým cukrem se vmíchá do omáčky, takže vznikne řídké těsto. Forma se vymaže máslem a těsto se do ní nalije. Posype se kousky piškotů, pokropí pomerančovým likérem. Peče se v horké troubě asi 20 minut.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.