SpÄtzle
Německé tradiční noky, připravované z mouky, vajec, soli a vody. Těsto se nožem po špetkách hází do vařící vody – podobně jako halušky. Znalci doporučují hotové spätzle omastit máslem. Nejčastěji se objevují ve Švábsku. Pocházejí prý z doby okupace Švábska Římany. Jsou oblíbenou přílohou k masu a omáčkám. Vynikající jsou s houbami (liškami – Pffiferlinge) dušenými na smetaně. Podává se také samotné, obalené omaštěnou strouhankou. Také je možné spätzle zapéct se strouhaným sýrem.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.