Stekt gÄdda

Švédská specialita, pečená štika. Oloupaná salátová okurka se uvaří ve vodě spolu s rýží a vejcem ve skořápce. Mezitím se osmaží drobně nakrájená cibulka. Těsně předtím, než je rýže hotová, vyjme se okurka a vejce. Okurka se rozkrájí a zbaví semínek. Oloupané vejce se nakrájí. Pak se smíchá rýže s okurkou, vejcem a cibulkou, přidají se bylinky, petrželka, pažitka, vše se osolí a opepří a zalije smetanou. Takto vzniklou hmotou se naplní vykuchaná štika. Zašije se a peče v troubě při 180 stupních Celsia asi půl hodiny. Těsně před koncem pečení se ryba posype strouhankou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.