Sterz

Německá a rakouská specialita, která se vyskytuje hlavně v Bavorsku, ale také ve východní části Švýcarska. Jde o těsto z ječné, kukuřičné nebo jiné mouky, uhnětené do tyčinek a uvařené ve vodě nebo osmažené na tuku. Potom se tyčinky rozkrájejí na malé kousky a podávají se s mlékem nebo bílou kávou k snídani. Často se v mléce nebo kávě přímo namáčejí.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.