StifÁdo, stifÁtho
Řecká specialita, zvláštní způsob úpravy hovězího, telecího nebo třeba králičího masa. Dělá se v jednom hrnci. Nejprve se maso opeče na olivovém oleji. Potom se přidají ostatní ingredience (malé cibulky, česnek, bobkový list, rozmarýn, pepř a rajčata). Vše se ještě peče společně s masem, potom se do hrnce vlije malé množství vody a pokrm se vaří. Nakonec se vše dusí pod pokličkou a už nepodlévá, neboť vydušená šťáva musí být hustá.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.