Stizostedion lucioperca

Latinský název pro sladkovodní rybu, která se česky jmenuje candát. Objevuje se také ve varietě volgensis (východní, volžský). Tyto sladkovodní ryby jsou oblíbené v kuchyních všech evropských zemí, takřka „národní“ rybou je však candát v Maďarsku. Anglicky Pike-perch, francouzsky Sandre, německy Zander (Schill), italsky Luccioperca, španělsky Lucioperca, finsky Kuha, maďarsky Fogas (Fogos), rusky Sudak. V některých jazycích má podobný název jako síh severní (maréna) –
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.