Stomach

Anglický výraz pro žaludek. Tato součást zvířecích vnitřností se často používá v kuchyních celého světa, zvláště pak pokud jde o žaludky vepřové, telecí, hovězí nebo jehněčí – především jako obal pro nějakou náplň. Jako příklad může sloužit tradiční německá lahůdka Saumagen nebo česká tlačenka. Pouze drůbeží žaludky jsou žádanou surovinou samy o sobě. Německy Magen, francouzsky Panse (Bonnet, Caillette, Feuillet), italsky Stomaco, španělsky Buche.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.