Stralauer fischtopf

Německá (berlínská) specialita, rybí hrnec z poloostrůvku Stralau na řece Sprévě. Je to směs sladkovodních ryb (štiky, candáta, kapra apod.) nejprve opečených na sádle a kmínu, potom vařených spolu s mletým vepřovým a hovězím masem (také nejprve osmaženým na jiné pánvi). Přidá se kmín a citronová šťáva – a když je tekutina vydušena na hustou omáčku, přidá se ještě rajský protlak, zakysaná smetana, kapary a nadrobno nakrájená cibule. Potom se pokrm stáhne z ohně a na okraji plotny nechá dojít.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.