Strasbourgeoise
Francouzský výraz pro označení úpravy „po štrasbursku“. Jde vesměs o pokrmy, při jejichž přípravě hraje důležitou roli kombinace vepřového masa a slaniny se zelím, často kyselým. Nevylučuje se však přítomnost dalších alsaských typických ingrediencí, jako jsou husí játra, fazole, klobásy, suché bílé víno, jalovec apod. Typickými alsaskými jídly jsou například Choucroute a Baeckeoffa.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.