Subh dÉg

Indická specialita, jehněčí dušené v jednom hliněném hrnci. K masu se přidává ještě dýně, tykvičky, jogurt, karotka, vodnice a spousta indického koření (včetně „koření kari“). Část masa se umele a vytvoří se z něho kuličky Kofti. Přidá se Akni. Nakonec se obsah hrnce nechá zapéct v troubě. V překladu „oblažující hrnec“. Podává se o svátcích.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.