SuÉdoise

Francouzský výraz pro označení způsobu přípravy „po švédsku“. Jde vesměs o pokrmy, při jejichž přípravě hrají důležitou roli ovocné sirupy a vínové nebo likérové želé. Také se tak označují pokrmy, ke kterým se přikusuje Knäckebrot. Švédským národním pokrmem by se zřejmě dal nazvat Dillsill nebo Tomatsill (sledě na kopru nebo rajčatovém protlaku), dále pak Stekt Gadda (pečená štika), Köttbullar (karbanátkové kuličky), Jansson’s Frestelse (Janssonovo pokušení), Prinskorvar (smažené buřty), Sjömannbiff (námořnické maso) a Biff Lindström (Lindströmovo maso).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.