Sugo
Italský výraz pro vaření, přenesený i na různé vařené omáčky. Nejčastěji je pod tímto názvem v Itálii míněna rajčatová omáčka. Někdy tak Italové prostě označují omáčku složenou z tukového základu a zeleniny. Stejně nazývají Italové také šťávu, která se vypeče při úpravě masa – a vůbec veškerou šťávu vzniklou při pečení či dušení – nebo dokonce i ovocnou šťávu. Chorvatština tento výraz převzala a nazývá omáčky Šugo.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.