Sukijaki

Japonský tradiční pokrm. Připravuje se přímo před hostem na stole a připomíná evropské fondue. Velmi tenké plátky masa (hovězí z roštěnce) spolu s houbami, bramborami, cibulí a tykví jsou kladeny do vařící omáčky (sója, saké apod.) a krátce blanšírovány ve vývaru. Sousta se před konzumací namáčejí v syrovém vaječném žloutku. Servíruje se s vařenou rýží.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.