Syllabub

Anglický výraz pro „alkoholovou šlehačku“ neboli „pěnový punč“. Tento oblíbený dezert se připravuje z bílého vína nebo cidru (jablečného moštu), do něhož se vmíchá šlehačka nebo zpěněné mléko. Existuje několik verzí, nejčastější je právě šlehačková s vínem (popř. šampaňským), další možností je použít rum, brandy nebo sherry. Častou příměsí je strouhaná citronová kůra a citronová šťáva. Používá se také název Sillabub.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.