Szegedi rostÉlyos

Maďarský název pro hovězí roštěnky s bramborami, mrkví, paprikovými lusky a rajčaty. Dalšími přísadami jsou cibule, česnek, petrželka, kmín a sladká mletá paprika. Podává se s nudlemi. Pokrm má název podle svého původu, města Szeged. Toto je tedy pravé segedínské jídlo, na rozdíl od tzv. „segedínského guláše“, který s městem Szeged nemá nic společného. Viz Székelygulyás.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.