Tabasco
Omáčka, která se používá jako intenzivní tekuté koření na celém světě. Je to koncentrát z různých druhů koření (pepře, chilli papriček apod.), aromatizantů a vinného octa. Tento výrobek poprvé předvedl bývalý bankéř Edmund McIlhenny na Avery Islandu v mississippské deltě a nazval ho podle jednoho z mexických států. Stále se vyrábí v Louisianě. Stejný název má dnes také jeden (speciálně vyšlechtěný) druh malých pálivých papriček, z něhož se Tabasco vyrábí.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.