Table d’hÔte
Francouzský (a mezinárodní) výraz pro systém stolování, jemuž se u nás říká „švédský stůl“. Jde o to, že za jednotnou (fixní) cenu si hosté mohou sami vybírat (bez ohledu na množství) z bufetových stolů jídla a různě je kombinovat. Nabídka obvykle obnáší polévky, předkrmy, hlavní jídla, saláty i moučníky. Jiný název je Prix fixe. V některých zařízeních (vesměs hotelových restauracích) jde pouze o jednotnou cenu předem určeného menu, někdy jde pouze o snídaně.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.