Tablier de sapeur
"Francouzský název pro smažené drštky, jak se dělají v okolí Lyonu. V překladu ""vojákova (ženistova) zástěra"". Vzhledem jídlo připomíná vídeňský řízek. Čtverec hovězích drštěk se uvaří, pak přes noc naloží do bílého vína Mâconnais a nakonec se obalí v klasickém trojobalu a osmaží na oleji. Podává se s omáčkou bagna cauda nebo aiolli. Název prý vymysleli vojáci maršála ženijního vojska De Castellane, jenž byl velkým labužníkem a tohle jídlo miloval. Vojákům řízek připomínal koženou zástěru, kterou nosil."
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.