Taccola

Specialita ze Sardinie a Korsiky, ptáci pečení na rožni. Obvykle jde o drozdy nebo podobné stěhovavé ptáky. Nejprve je nutné ptáky oškubat a vykuchat, potom krátce uvařit a horké vsunout do pytlíku s myrtovým listím. Za dvě hodiny ptáčci vychladnou a nasají myrtovou vůni. Pak se napíchnou na jehlu a zprudka opečou nad rozžhaveným dřevěným uhlím.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.