Tafelspitz

Německý výraz pro vařené hovězí maso, tradiční rakouskou specialitu. Je to maso z květové špičky, části kýty přilehlé ke spodnímu šálu (jeden syrový kus váží asi 1,2 kg). Maso se vaří vcelku v polévce se zeleninou a morkovými kostmi. Hotové se nakrájí na plátky a obloží vařenou zeleninou. Přílohou jsou obvykle ještě studené omáčky (např. křenová) nebo jablkový křen. Podává se s tmavým chlebem. Obdoba francouzského Pot-au-feu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.