Tajin, tajine

Severoafrická keramická nádoba na přípravu jídel, používaná hlavně v Tunisu a Maroku. Tvarem se podobá „římskému hrnci“, je to kulatá nádoba s kónickou poklicí. Obvykle se v ní vaří pokrmy připomínající guláš, nejčastěji z jehněčího nebo kuřecího masa. Důležitou roli hraje cibule, musí jí být téměř tolik jako masa. Někteří Arabové říkají této nádobě Tagin.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.