Talleyrand
Mezinárodní název pro přílohu z makaronů (smíchaných s máslem a sýrem), husích jater a černých lanýžů. Nazváno podle francouzského knížete a státníka (1754–1838). Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také kuřecí polévka s masovými knedlíčky, kuřecími játry a černými lanýži. Jako Talleyrand se také označuje pečená drůbež plněná makarony, kachními játry a černými lanýži.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.